Posjetite nas

Želite li se upoznati s cjelokupnim maslinarskim procesom od uzgoja do prerade ili saznati kako se profesionalno kuša maslinovo ulje, nudimo vam vođene posjete našem gospodarstvu, te posebne degustacije i edukacije u povijesnom ambijentu starog pogona uljare iz 1927.


Vođeni posjeti


Vođene posjete našem gospodarstvu radimo po najavi tijekom čitave godine, kako za individualne goste tako i za veće grupe do maksimalno 40 osoba. Tijekom vođenja gosti se imaju prilike upoznati s cjelogodišnjim radovima u masliniku – od uzgoja, sortimenata, obrade, načina i rokova berbe, kao i sa samim procesom prerade maslina i pravilnim skladištenjem ulja. Prezentacijom su obuhvaćena oba načina prerade – onaj tradicionalni koji se koristio u postrojenju stare uljare iz 1927. kao i današnji, uz korištenje najsuvremenije tehnologije. Posjeti najčešće započinju kod naše "kraljice", 400 godina stare buže ženske koja raste ispred zgrade uljare. Posebno zanimljivo razdoblje za posjet je u vrijeme berbe i prerade maslina, kada gosti mogu vidjeti svu raskoš plodova i uživati u intenzivnom mirisu mladog maslinovog ulja.


Degustacije i edukacije


Degustacije se održavaju u prostoru stare uljare, gdje gosti, osim u mirisima i okusima naših autohtonih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, mogu uživati i u povijesnom ambijentu obnovljenog starog pogona za preradu maslina iz 1927. godine. Gostima koji žele znati više o svijetu ekstra djevičanskih maslinovih ulja nudimo i posebne edukacije, kroz koje ih upoznajemo sa specifičnim vokabularom maslinovog ulja i podučavamo ih pravilnoj degustaciji. Nakon što im objasnimo koja su organoleptička svojstva svake pojedine sorte, pomažemo im da kao pravi profesionalci naprave senzornu analizu (panel test) za svako od naša tri ekstra djevičanska ulja. U zaključnom dijelu preporučamo našim gostima kako na najbolji način koristiti pojedino ulje i sljubiti ga s hranom za bolji doživljaj i veći užitak.


Varijante, cijene i termine degustacija možete dogovoriti i rezervirati unaprijed – dovoljno je da nam se sa svojim željama obratite putem e-maila.Showroom - muzej


Ulaskom u našu kušaonu/showroom gosti doslovno ulaze u povijest, jer je smještena u originalni prostor stare uljare s potpuno očuvanim postrojenjem za tradicionalnu preradu maslina iz 1927. godine. Pažljivo restaurirani kameni mlin, preša, hidrauličke pumpe i drugi dijelovi starog pogona i danas djeluju impresivno, što već sam posjet ovom prostoru čini posebnim doživljajem.


Radno vrijeme


Lipanj / Srpanj / Kolovoz:
Ponedjeljak - Subota 09:00 - 19:00 h


Svibanj / Rujan:
Ponedjeljak - Subota  09:00 - 16:00 h


Nedjeljom zatvoreno
Ostatak godine: po najavi